Welke cryptocurrencies zijn het belangrijkst voor de markt?

Die vraag wordt elke dag moeilijker te beantwoorden, aangezien nieuwe digitale activa zich aansluiten bij de duizenden die al zijn verhandeld. Degenen die willen achterhalen welke de belangrijkste zijn, hebben vaak eenvoudige statistieken zoals marktkapitalisatie gebruikt om de legostapel met munten en penningen te doorzoeken. Dergelijke simplistische filtering vertelt slechts een deel van het verhaal en is beladen met manipulatie. (Lees een recent artikel van Anna Baydakova voor een opvallende illustratie.)

 

Daarom heeft CoinDesk de CoinDesk 20 gelanceerd. Deze groep van 20 digitale activa vormt het grootste deel van wat mensen bedoelen als ze zeggen “de markt voor cryptocurrency”. Maar volume is niet het enige criterium voor opname.

 

Hoewel deze 20 cryptocurrencies, tokens en stablecoins samen meer dan 90% van de totale cryptomarkt waard zijn, is de lijst niet alleen afgeleid van waarderingen. Het is eerder een slimmere manier om de activa te vinden die het meest relevant zijn voor de markt.

 

Een meer geavanceerde methodologie

Het begint met de uitwisselingen. Maar niet elke uitwisseling – verre van dat.

 

Op de wilde grens van crypto-handel verschijnen er honderden uitwisselingen de hele tijd. Weinigen zijn betrouwbaar en betrouwbaar. Slechts een klein beetje heeft gedaan wat ze konden om manipulatie te verwijderen.

 

Het onderzoeksteam van CoinDesk analyseerde verschillende onderzoeken naar de waarachtigheid van handelsvolumes op cryptocurrency-uitwisselingen. Het team nam genoegen met rapporten van drie verschillende outfits – Bitwise, The Block en Digital Asset Research – als degenen die geacht worden het beste onderzoek te hebben. Van de tientallen locaties die de rapporten analyseerden, verschenen er slechts acht uitwisselingen op alle drie. Die acht zijn Bitfinex, Bitflyer, Bitstamp, Coinbase, Gemini, itBit, Kraken en Poloniex.

 

Met name afwezig in de lijst zijn Huobi, OKEx en Binance, de laatste misschien wel de grootste cryptocurrency-uitwisseling ter wereld. Dat komt omdat elk van hen afwezig is in ten minste een van de bovenstaande lijsten. Om zeker te zijn, biedt elk van die beurzen prijsdetectie voor handelaren op enkele belangrijke markten. In sommige van de rapporten vonden de onderzoekers echter voldoende gevallen van twijfelachtig volume op die uitwisselingen om enige twijfel op te werpen over hun betrouwbaarheid. Hun uitsluiting van de CoinDesk 20 kan in de toekomst opnieuw worden bekeken.

 

Uit de groep van acht beurzen heeft CoinDesk het volume van elk per kwartaal verhandeld activum opgeteld, met behulp van gegevens van Nomics. Alle cryptocurrency of digitale activa die niet worden verhandeld op ten minste twee van de acht beurzen, kwamen niet in aanmerking voor de CoinDesk 20 omdat het hebben van een activahandel op meer dan één beurs arbitragemogelijkheden biedt als de prijzen te ver uit de maling komen van één locatie naar een ander. Dat zorgt ervoor dat de prijs- en volumegegevens de echte markt weerspiegelen. Vervolgens hebben we de cryptocurrencies in volume gerangschikt over de afgelopen twee opeenvolgende kwartalen. Door de rangschikking over twee kwartalen uit te voeren, worden alle activa gefilterd die bijvoorbeeld een actieve maand zouden hebben, maar anders geen langdurig handelsvolume zouden vertonen. Met hetzelfde model zal CoinDesk deze analyse elk kwartaal opnieuw uitvoeren en de lijst dienovereenkomstig bijwerken.

 

Het nieuwe dashboard van CoinDesk 20 distilleert informatie over de 20 digitale activa die de markt bewegen.

Opgemerkt moet worden dat Bitwise de prijzen van Bitfinex niet langer opneemt in de manier waarop het zijn indexwaarden berekent, een afzonderlijke operatie van de berekeningen van het “werkelijke volume”. Dit laatste is van belang in de methodologie voor het selecteren van de CoinDesk 20.

 

Bitwise blijft Bitfinex opnemen in de uitwisselingen die bijdragen aan die volumemaat, waarvan de gegevens nog steeds worden bijgewerkt en gepubliceerd. Bitwise verwijderde Bitfinex uit zijn bronnen voor indexprijzen in 2019 nadat de procureur-generaal van New York een rechtszaak had aangespannen tegen de uitwisseling. Dit gebeurde vanwege zorgen over in de toekomst afwijkende prijzen als er in de rechtszaak iets zou gebeuren. Echter, in een e-mail woensdag vertelde Bitwise’s hoofd van onderzoek CoinDesk: “We geloven nog steeds heel erg dat Bitfinex echt volume heeft.” bitcoin casino is veel gebruikt.

 

GEEN TWIJFEL, IN DE loop van de tijd zullen sommige nieuwkomers zich bij deze lijst aansluiten en de bestaande activa zullen deze laten vallen. VOOR NU ZIJN DIT DE RESULTATEN VAN EEN DUIDELIJKE, OBJECTIEVE AANPAK MET BETROUWBARE GEGEVENS.

 

Het Bitwise real volume-rapport van maart 2019 merkt ook op dat Bitfinex tools voor markttoezicht gebruikte om “marktmanipulaties, zoals spoofing en wash trading, te helpen detecteren door middel van de realtime en historische analyse van transacties, orderboeken en andere marktinformatie.” Dit onderscheidde het van enkele andere uitwisselingen die Bitwise heeft onderzocht, waaronder Binance. Dat gold ook voor het feit dat Bitfinex zich als geldservicebedrijf had geregistreerd bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van het Amerikaanse ministerie van Financiën. btc futures is uitgbreid.

 

Het blijkt dat de 20 activa die de eerste kwartaalconstructie van deze gefilterde lijst vormen, 99% uitmaken van al het handelsvolume op de acht beurzen. Bovendien,op 17 juni vertegenwoordigde de huidige CoinDesk 20 $ 239,38 miljard aan marktkapitalisatie, volgens gegevens verzameld door Messari. De resterende 5.145 cryptocurrencies waren $ 25,85 miljard waard. Dat maakt de CoinDesk 20 representatief voor 90,3% van de totale marktkapitalisatie van de cryptosfeer.

 

Op dezelfde manier is de CoinDesk 20 geen rangorde van de relatieve waarde of het belang van elk crypto- of blockchain-project. Het is geen oordeel over de kwaliteit van de technologie of het kaliber van het team dat deze ontwikkelt. Sommige lezers zullen ongetwijfeld een sterke mening hebben over waarom dit of dat item in de CoinDesk 20 zou moeten zitten en waarom anderen dat niet zouden moeten zijn. Ongetwijfeld zullen sommige nieuwkomers na verloop van tijd op deze lijst komen en zullen bestaande activa deze afgeven. Voorlopig zijn dit echter de resultaten van een heldere, objectieve aanpak met betrouwbare data.

 

De vernieuwde CoinDesk 20-pagina’s bevatten kaartgegevens, belangrijke statistieken, nieuws, video’s en educatieve inhoud over de werking van de onderliggende technologie.

Evenzo vereist het compileren van de beste gegevens in crypto vaak afwegingen. Dit is het geval bij het bekijken van tether (USDT) op de CoinDesk 20-activapagina. Als we live gaan, is de marktkapitalisatie voor de stablecoin ongeveer $ 6 miljard. Toch is dit alleen de waarde van het token zoals gevonden op de Ethereum-blockchain. In feite werkt tether ook op de Omni-, Tron-, EOS-, Liquid-, Algorand- en SLP-netwerken. Die worden geschat op nog eens $ 4,9 miljard en CoinDesk werkt aan een manier om nauwkeurige en tijdige cijfers voor deze andere blockchains in het totale aantal op te nemen.