Ik heb last van vochtproblemen in mijn woning, irritant natuurlijk, maar wat doe je er aan?

Schimmel in de badkamer. Haten we het niet allemaal, de gevolgen van vocht in huis? Als ik schimmel in de badkamer zie, stel ik me altijd voor dat het over mijn huid kruipt. Vreselijk dat ik het weet, maar ik heb gelezen hoe de sporen in de lucht zweven en sindsdien is het idee altijd bij me gebleven. Zoals je je kunt voorstellen is het schoonmaken van schimmel in de badkamer een van mijn fetisjen.

Waarom groeit schimmel in badkamers?

Nou, schimmel heeft vocht en warmte nodig om te kunnen groeien. Dus een mooie vochtige, warme badkamer is de ideale plek om schimmelsporen vast te houden en zich ongecontroleerd te blijven verspreiden als er niet op wordt gelet om er vanaf te komen. Schimmelsporen zweven de hele tijd in de lucht en daar kunnen we niet veel aan doen, behalve ze te stoppen met het nemen van een greep op oppervlakken. Wil je meer weten? Dan raden we je aan om alle oplossingen voor vochtproblemen goed te bekijken.

Wat kun je doen aan dit soort vochtproblemen?

Ga er vandoor, zeg je. Nou, het feit is dat als de schimmel eenmaal een greep heeft, het onmogelijk kan lijken om er vanaf te komen. Het is mogelijk om er visueel van af te komen met bleekmiddelen, maar voor je het weet lijkt het er weer terug te zijn. Als de schimmel echt slecht is, moeten de muren en plafonds van de badkamer daarom worden afgebroken en moeten er nieuwe muren worden geplaatst. Zelfs als je dit doet, moeten de muurbeugels worden behandeld voordat de nieuwe muren worden opgetrokken. Dat geeft u een idee van hoe ver de schimmel zal groeien en welke schade het zal aanrichten.

  • Hoe de schimmelgroei te stoppen.
  • Het in de gaten houden van de groei van de schimmel in de badkamer is een must en direct ingrijpen.

De chemische optie.

Er zijn veel ‘meeldauwreinigers’ op de markt, maar het enige wat je echt nodig hebt is wat bleekmiddel voor het huishouden. Zo eenvoudig is het. Maak je geen zorgen over al die merknamen, giet gewoon onverdund huishoudelijk bleekmiddel op de schimmel, geef het een half uur en geef het dan een goede schrobbeurt, en spoel het dan goed af. Misschien wil je wat Eucalyptusolie in het spoelwater doen om van die bleekgeur af te komen.

Als je geen chemicaliƫn wilt gebruiken en ik neem het je niet kwalijk, gebruik dan onverdunde witte gedistilleerde azijn direct op de schimmel, laat het een paar minuten staan en schrob het af. Als dit niet sterk genoeg is, gebruik dan wat zuiveringszout op een natte doek of een schrobborstel en geef het een andere schrobbeurt.

Een reinigingsmiddel gebruiken om alle schimmels en vocht in huis aan te pakken

Gebruik het bovenstaande mengsel, maar als dat niet sterk genoeg is, probeer dan wat bakpoeder te mengen tot een gladde pasta met afwasmiddel, laagje op de specie en laat het zo lang mogelijk staan. Geef met een oude tandenborstel het voegmiddel een goede schrobbeurt en spoel het af om de schimmel te verwijderen en het voegmiddel te bleken.

Witte gedistilleerde azijn is een goed product om alle oppervlakken van de badkamer af te wassen, omdat het door het uitschot heen snijdt en alle oppervlakken schoon achterlaat. Schoonmaken van schimmel is een badkamer is een taak die moet worden gedaan met de wekelijkse schoon en dit zal de beste kans om het onder controle te houden.