De Platinum Card van American Express biedt luxe beloningen, maar past deze bij u?

Welke American Express-kaart is het beste? Veel succes met het vinden van een consensus. De Platinum Card van American Express krijgt zeker veel hype, dankzij het roestvrijstalen heft en de luxe reisbeloningen. (Uber-tegoeden! Tegoeden voor luchtvaartkosten! Toegang tot de luchthavenlounge!) Maar als u niet vaak reist, is die kaart de jaarlijkse vergoeding misschien niet waard. Lees verder voor details over de Platinum Card en andere aanbiedingen van Amex.


Is Amex een goede creditcard?

American Express-kaarten zijn goed voor vier van de 15 creditcards die US News & World Report vermeldt als de beste creditcards voor augustus 2020. De site raadt de Blue Cash Everyday Card van American Express aan voor contant geld voor dagelijkse aankopen, de American Express Cash Magnet Card voor zijn cashback-beloningen en $ 150 inleidend krediet, de Hilton Honors American Express Card voor zijn inleidende bonuspuntenaanbieding en de Platinum Card voor zijn luxe reisvoordelen.

 

Forbes, dat ook advertentie-inkomsten genereert van creditcardmaatschappijen, terwijl het nog steeds redactionele onafhankelijkheid behoudt, benadrukt een andere reeks American Express-kaarten op zijn lijst met de beste creditcards van 2020. Het tijdschrift noemt de Blue Cash Preferred Card van American Express de beste cashback-kaart, de Hilton Honors Aspire Card van American Express de beste creditcard voor hotels en de Blue Business Plus-creditcard van American Express de beste visitekaart.

 

Welke American Express-kaart is het beste?

De beste Amex-kaart voor de ene klant is misschien niet de beste voor iemand anders. Als u bijvoorbeeld geld-terug-beloningen zoekt, kunt u kiezen voor de Blue Cash Everyday Card of de Blue Cash Preferred Card. Als u reisbeloningen wilt, is de American Express Gold Card of de Platinum Card wellicht meer uw snelheid.

 

 

Dat gezegd hebbende, noemde The Balance, een andere site met onpartijdige beoordelingen, de Amex EveryDay-creditcard als de beste algemene American Express-kaart, evenals de beste kaart zonder jaarlijkse kosten, de beste kaart voor het financieren van grote aankopen, de beste niet-jaarlijkse -tariefkaart voor reizen, en de beste kaart met een lage APR. “Als u een grote aankoop moet doen, kunt u deze gedurende 15 maanden renteloos financieren”, meldt de site. “Prijsbewuste reizigers die geen jaarlijkse vergoeding willen betalen, zullen deze kaart ook waarderen vanwege de lucratieve inwisselingsopties … Als klap op de vuurpijl, met een uitstekende kredietwaardigheid komt u mogelijk in aanmerking voor een variabel JKP van slechts 12,99 procent.” aanvragen mastercard online.

 

Is Amex Platinum het waard? De Platinum Card van American Express heeft een prijzige jaarlijkse vergoeding in vergelijking met andere creditcards: $ 550 per jaar. Maar die uitgave kan worden gecompenseerd of zelfs tenietgedaan, vooral als u een frequente reiziger bent. Kaarthouders krijgen een tegoed van $ 200 aan luchtvaartkosten voor onkosten voor incidentele kosten van vliegreizen – inclusief kosten voor ingecheckte bagage en aankopen van verfrissingen tijdens de vlucht – en $ 200 aan Uber- en Uber Eats-tegoeden per jaar.

Maak u ook klaar om door de beveiligingslijnen van luchthavens te snuffelen: kaarthouders krijgen ook elke vier jaar een afschriftkrediet voor de Global Entry-aanvraagkosten, een waarde van $ 100, en voor de TSA Pre✓-aanvraagkosten elke vier en een half jaar, een waarde van $ 85.  credit card american express aanvragen.

 

Bovendien krijgen kaarthouders tot $ 100 aan tegoeden per jaaroverzicht voor aankopen bij Saks Fifth Avenue, gratis toegang tot meer dan 1.200 luchthavenlounges en gratis voordelen ter waarde van een gemiddelde totale waarde van $ 550 bij eigendommen van Fine Hotels & Resorts, volgens de website van American Express . Als u van al deze voordelen gebruik maakt, betaalt de kaart zichzelf terug.